Projectes 2018_2019

PROJECTES DE RECERCA 4ESO A 

 

GRUP 1 

Maryam Sumareh 

Jihan El Kachkari 

 

GRUP 2 

Pol Bellalta 

Joaquin Catanzariti 

Jan Cano 

Martí Llinés  

Albert Parra 

Sílvia Oliveras 

En el treball parlarem sobre els orígens de l’anime i el manga, els seus gèneres, les seves característiques i com s’han anat fent tant populars. A la part pràctica farem unes enquestes sobre els diversos gustos de la gent, farem un site on analitzarem diversos animes i manga dividit en dues parts, per escrit i en vídeo, i també farem un manga. 

GRUP 3 

Arnau March 

Martí Armengod 

Albert Dotras 

  

GRUP 4 

Marina Horta 

Martina Conty 

Berta Braun 

El nostre treball consisteix bàsicament d'anar a fer classes als nens de 4t de primària de l'escola, com si fossin classes de repàs. La nostra hipòtesi és que si nosaltres els fem classes de repàs als nens que els costa una determinada matèria, en aquest cas les matemàtiques, les seves notes milloraran. El tema que tractarem serà l'ensenyament de les matemàtiques. 

 

GRUP 5 

Valeria Quintà 

Alba Bonet 

Judith Galán 

Lorena Casas 

Martí Pérez 

Núria Claus 

El nostre treball es basa en l’estudi i la comprensió de les supersticions. Tractarem amb tot el tema de les creences, tan populars com místiques i ens centrarem sobretot en les supersticions d’arreu del món per regions o zones, i cultura. Ens centrarem a més, en el origen de la creació de supersticions, intentarem saber perquè com a éssers racionals seguim creient en coses que no tenen cap mena d’explicació lògica, simplement son explicades i no les qüestionem. 

La nostra part pràctica es basarà en 3 apartats diferents. Primer de tot, farem un recull amb  365 supersticions de tota mena, una per cada dia de l’any, amb explicacions i orígens de cada una de les supersticions. Per continuar, farem un buidat de les enquestes fetes a persones de totes les edats. I per acabar, crearem una pàgina web on l’usuari que es conecti pugui buscar, des del seu horòscop fins a la superstició que vulgui de qualsevol part del món. 

 

 

GRUP 6 

Pau Moreno 

Arnau Rodríguez 

Mouad El Amri 

Soukaina El Hmidi 

Pilar Izquierdo 

El nostre projecte tracta sobre l'obesitat. En la part teòrica, estudiarem diferents aspectes relacionats amb l'obesitat: causes. conseqüències, símptomes i tractament, entre altres. En la part pràctica. tenim la intenció de crear una pàgina web amb tota la informació, amb la intenció de conscienciar la societat (prevenció i tractament). Si tenim temps, ens agradaria fer també un vídeo explicatiu i motivador amb el mateix missatge. 

 

 

 

 

 

GRUP 7 

Carla Portes 

Valentina Abrego 

Javi Luna  

Paula Antón 

Teresa Castellví 

Nosaltres volem comprobar si la dona a la publicitat segueix essent unn objecte sexual, per la manera com és representada. Com diu el llibre Entre actes, “La llibertat té a veure amb les nostres accions i passions amb el control sobre el nostre cos, amb els nostres moviments, reals o simbòlics, i amb no fer-nos trobar on ens esperen.” Amb això volem fer veure que sempre s’espera que la dona sigui inferior, que només serveixi per la seva part sexual, ja que la representen de manera que sempre exploten els seus atributs físics. 

 

 

GRUP 9 

Gerard Pérez 

 

 

GRUP 8 

Pol Girabal 

Joan Lloret 

Sergi Martínez 

Diego López 

 

 

 

 

 

PROJECTES DE RECERCA 4ESO B 

GRUP 1:  

 

Julian de Castro, Robert Rodríguez, Oriol Collell, Iago Florenza 

 

Joan Pratdepadua 

 

GRUP 5 

Otto Jensen, Pedro Aparicio, Jordi Colomer, Daniel González, Victor Estebanell 

Albert Cocera 

 

GRUP 2  

Alba González, Clara Anguiano, Judit Nieto, Paula Abad 

 

Cecília Bertran 

 

GRUP 6: 

 Èlia Olmedo, Nada Manzouri, Flor Hernández, Mariam Jamegay, Fatou Jabbi 

 

Joan Pratdepauda 

 

GRUP 3 

Alfonso Díez, Èrica Rodon, Ona Xue, Meritxell Torras, Marina Lozano 

 

 

 

 

 

 

 

 

GRUP 7:   Xavi Pascual, Arnau Moles, Gabriel Blanco 

 

Jordi Farré 

 

GRUP 4 

Souhaib Bouasel, Ibrahim Lefhal, Aaron Guillen 

Jaume Prat 

 

 

 
 

  

 

  

 

 

PROJECTES DE RECERCA 4ESO C 

GRUP 1 

David Martínez 

Bernat Llamas 

Joan Pratdepàdua 

Arnau Obiols 

Alexis Martín 

El tema del nostre treball són els videojocs. A la part teòrica, explicarem la historia dels videojocs, els primers dissenys i les consoles. I a la part pràctica, intentarem dur a terme la creació d’un videojoc utilitzant els nostres coneixements i un programa especialitzat en la creació de videojocs com a eina base. 

 
 

 

GRUP 2 

Marina Moreno 

Eduard Homs 

Natàlia de Francisco 

Mouna El Amri 

Maria J. Hernández 

Sígfrid Maynegre 

Nosaltres investigarem sobre les cèl·lules mare. Parlarem de la seva història i descobriment, i de les investigacions i descobriments que s'han fet. Altres temes que tractarem són: els tipus de cèl·lules mare, on estan ubicades i com s'extreuen; quatre tractaments amb cèl·lules mare (càncer, lesions neuronals, diabetis i infertilitat), i clonació a través de cèl·lules mare. La nostra part pràctica consistirà en una maqueta sobre la reproducció d'una cèl·lula mare, un vídeo explicatiu i (encara per determinar) una entrevista o un experiment. 

 

GRUP 3 

Marc Ortega 

Aitor Raya 

Pol Gómez 

Dani Roncero 

Per Wenander 

David Caravaca 

El nostre treball combina els temes del turisme del Maresme i el ciclisme. A la part teòrica, d’una banda ens endinsarem en el tema del ciclisme: evolució de la bicicleta al llarg de la història, tipus de biclicletes, rutes existents i aplicacions per trobar-ne; d’altra banda, investigarem sobre el turisme del Maresme. A la part pràctica, dissenyarem una ruta en bicicleta que inclogui turisme, gastronomia i cultura. 

 

GRUP 4 

Bruno Escudero 

Jan Agustí 

Jàniel de los Santos 

Idris El Harrak 

Kaj Montero 

Sílvia Bonamusa 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GRUP 5 

Ainara Segovia 

Elena Tomàs 

Paula Quintá 

Olga Navarro 

Elena Durán 

Albert Cocera 

El tema del nostre treball és l’adopció. Treballarem diferents espectes de l’adopció, per exemple, el perfil de les persones que decideixen adoptar, les motivacions per adoptar, diferents tipus d’adopció (adopció internacional i nacional), etc. És un tema molt interessant ja que no tothom adopta i no saben la realitat d’aquest procés. Volem endinsar-nos en aquest tema per saber tots els passos que calen per poder arribar a tenir un fill adoptat. A la part pràctica farem diverses entrevistes: a pares que han adoptat, a persones professionals i a persones que han estat adoptades. Realitzarem una enquesta per saber què opinen les persones sobre aquest tema. Per concloure el treball farem un vídeo, amb informació sobre el procés i fragments de les entrevistes.  

GRUP 7 

Marta de Gea 

Nora Aguilera 

Janina Ruíz 

Paula Parrilla 

Lidia González 

Maite Muriel 

. 

 

GRUP 8 

Marc De Gea 

Paula Viña 

Diego López

 

Comments