Projectes 2017 2018

PROJECTE DE RECERCA 2018Pr18_4ABC_0

Núria Claus, Pilar Izquierdo, Sígfrid Maynegre

Projectes de recerca

Recull de tots els enllaços i informacions a tenir en compte sobre el projecte de recerca de 4t d’ESO a Valldemia.

XX

PR18_4A_1

Valentino Mugnaini,Marc Coll Puig, Jordi Simo, i Biel talaya

Bitcoin

En el nostre projecte de recerca parlarem del Bitcoin , com es va fundar i perquè serveix. Apart d’aquesta introducció, amb els nostres ordinadors generarem una moneda virtual anomenada Ettherum on veurem com funciona i la compararem amb el Bitcoin i veurem el que passa ( com puja o baixa el valor, millors web’s per vendre’ls, etc…). Ja que són semblants.

David Caravaca

PR18_4A_2

Sergi Montejo, Joan Torrent, Yibo Zhu, Josep Fradera, Alex Ahumada

Bateria solar adaptable a qualsevol motxilla

Intentarem portar a la realitat una bateria amb carrega solar adaptable a qualsevol motxilla amb la que es podria carregar qualsevol terminal (telefon, tableta, drone, etc). La bateria  consistiria en unes 5 plaques solars que carregarien una bateria per emmagatzemar l’electricitat per carregar els terminals (la bateria constaria de una o dos entrades USB que s adaptarien a qualsevol motxilla.

Albert Dotras

PR18_4A_3

Julia Bartolomé, Inés Díaz, Marc Romano i David Sánchez.

Perilla la nostra salut amb el canvi climàtic?

En el nostre treball parlarem de les conseqüències que pot provocar el canvi climàtic a la nostra salut. Hi hauran conseqüències? Aquestes, seran positives o negatives? Seran importants? Quines causes les provoquen? Per què aquestes causes provoquen problemes a la salut? Intentarem resoldre aquestes preguntes al mateix moment que busquem les solucions.

Pilar Izquierdo

PR18_4A GT_4

Enric Bruguera, Josep Colominas, Pau Duran, Ramzi Ouadah

Història de Barcelona

Evolució de Barcelona des dels jocs olímpics al 1992. Volem fer  veure el canvi que a Barcelona aquest fet va suposar. Com per exemple: les noves infraestructures, les millores en els serveis, els centres esportius i les noves vies públiques pel millor transport possible. En fi, destacar totes les noves instal•lacions creades pels JJOO del 1992.

Jaume

PR18_4A_5

Àlvar Navas, Nico Pérez, Àlex Pons, David Ortuño

L’història dels superherois

El nostre projecte tractarà de com ha evolucionat els còmics de superherois a través de l’història. Com a pràctica veure’m quina relació tenen els superherois amb el context històric i crearem un heroi per a la nostra època.

Sílvia Oliveras

PR18_4A_6

Mohamed Haeda, Ismail El Harrak, Leonardo Tomas Decafim, Pol Gomez

Les adiccions

El nostre projecta tractarà sobre adiccions, les quals aniran sobre les drogues, el sexe, i entre altres els videojocs.

David Codina

PR18_4A_7

Shihan Cai, Fatima Kaddouri,Daniel Escobar

la alimentació

nosaltres farem una revista de aliments, sobre tres països. I també explicarem sobre les instruccions de com fer el plat, i que necessitem per fer-ho.

Sílvia Bonamusa

PR18_4B_1

Mar Manzano, Jaume Alvaro i Maria Latre

Els 45 anys del cau

Les tesis principals del nostre treball, són les següents: l’evolució del cau i les seves causes. Saber-ne de les semblançes i diferències del passat i del present i intentar esbrinar el futur. També la pregunta que ens generem és; “El Cau t’ha marcat?”

Vicenç Medina

PR18_4B_2

Dina Adui, Sara Lianes, Natàlia Mora, Mar Romagosa i Núria Romero.

PNL

Parlarem sobre la PNL (programació neurolingüística), les seves aplicacions en l'entorn quotidià i les tècniques de manipulació al client que s'emprenen en el màrqueting.

També parlarem sobre com aquesta estratègia pot modelar les habilitats de persones excepcionals i com pot tractar problemes com: fòbies, depressió, trastorn de moviments estereotípics i malalties psicosomàtiques entre d'altres.

Tot i que pot semblar un projecte dirigit a l'àmbit social, nosaltres el considerem un treball científic aplicat a la societat. Està relacionat amb la neurociència.

Com a pràctica, hem pensat fer una sessió de PNL amb algú per tal de canviar la seva opinió sobre quelcom. Si és possible, ho gravarem per analitzar-ho més detingudament.

Sígfrid Maynegre5

PR18_4B_3

Maria Manté, Nora Lasurt, Carla Pons i Alba Fajardo

Publicitat indirecta

Ens influeix la publicitat indirecta a l’hora de comprar un producte? Per respondre aquesta pregunta, crearem dos vídeos publicitaris: en el primer no introduirem publicitat indirecta i en el segon sí. Per poder fer els anuncis, ens basarem en la informació que cercarem prèviament sobre el màrqueting. Un cop fets, els ensenyarem a varies persones intentant demostrar la influència de la publicitat indirecta.  

Sílvia Oliveras

PR18_4B_4

martina hospedales, ari garcia, ari tolo i núria muñoz

La evolució musical

En el nostre treball demostrarem com ha canviat la música en els darrers 50 anys. Tendències, vestimenta, artistes més coneguts, variació de les lletres… Farem una petita recopilació de cada época. Per la part pràctica, elaborarem la nostra propia cançó, seguint les tendències actuals. Demostrarem que es pot fer una cançó sense la necessitat de comentaris menyspreables cap a la dona ni qualsevol tipus

Joan Bracero

PR18_4B_5

Clara Fané, Marta Aranyó, Allen Garrido, Gemma Ibañez i Sara Sanfélix.

LGTB fòbia.

En el nostre treball veurem si la societat segueix amb la ment tancada. Ho demostrarem amb enquestes i entrevistes a diferents persones de diferents edats.

Marta Mas

PR18_4B_6

Aya Darir, Narjiss Darir, Fatima El Khanfouss i Warda El Yazidi

Els somnis.

El nostre treball s’enfocarà en saber quins processos hi tenen lloc en el nostre cos quan somiem i les fases per les quals passem. Així mateix aquest apartat estarà enfocat des d’un punt de biologia. Però també coneixerem les teories de les interpretacions dels somnis que han desenvolupat diferents personatges, així doncs poder interpretar i analitzar els somnis d’una persona com a part pràctica. També volem conèixer els somnis més freqüents que ha tingut la majoria de la població.

Cristina Garcia

PR18_4B_7

Clara Subirats, Júlia Torras i Carlota Monferrer

L’evolució de les dones.

El nostre treball consistirà en parlar sobre l’evolució del feminisme, la repressió en que estem les dones en l’actualitat i com la música i les xarxes socials menysprea a la dona.

Teresa

PR18_4C_1

Ari Oliver, Pol Peña, Victoria Lope i Laura Bargalló.-

Línia de llenceria

El nostre projecte de recerca consistirà en fer un anàlisi de la llenceria femenina i de la roba interior masculina del segle XX. Després farem una comparació amb la actual i crearem la nostra pròpia.

Maite Muriel

PR18_4C_2

Marc Collado, Albert Elias, Albert Garrido, Xavier Granja i  Nico López.

   

Drone

El nostre treball consistirà en construir, fer funcionar i que tingui la capacitat de volar un drone.

Alexis

PR18_4C_3

Maria Fernàndez, Marina Martínez, Carlota Esteban, Jana  Casas

Darrere la Moda

El nostre treball consistirà en l’estudi de la creació de la roba i sobre el que podem trobar darrere una desfilada de moda. Finalment crearem la nostra pròpia roba.

Núria Claus

PR18_4C4

Ignasi Buetas, Gerard Aguilar, Ivan González i Guillermo Barrachina

Blackjack

El nostre treball tracta  sobre el Blackjack, els diferents mètodes per jugar, les seves matemàtiques i quina implicació tenen, la seva història i sobretot si el mètode de comptar cartes és realment efectiu.

Jordi Lluis

PR18_4C_5

Maria Bertran, Mar Calvo Lucía Magro i Èrica Parra

Creació de llaminadures

El nostre treball consistirà a seguir el procediment de creació d'alguns tipus concrets de llaminadures. Finalment observarem les conseqüències de la seva consumició, i intentarem recrear el procediment per tal de crear-ne una.

Cecília Bertran

PR18_4C_6

Berta Rodríguez, Claudia Castillo, Aaron Guillen.

Emocions. Com

Com interactuen les persones segons el seu estat d’emoció i les diferents situacions que poden tenir.

Marta Mas

PR18_4C_7

Gerard Moliné, Ignasi Juez, Alex Aleñá, Jordi Biosca

Gookers

Farem i analitzarem diferents prototips d’ulleres i crearem el nostre propi model amb els millors materials tot creant una marca.  Buscarem el millor material, el millor vidre, el disseny més còmode… per crear les ulleres perfectes.

Alexis Martín

Comments